Snel en makkelijk: Rijstmihoen met zalm en bimi
Vorige week was ik weer eens bij de Aziatische supermarkt. Je kan daar veel glutenvrije producten vinden, zoals verschillende meelsoorten, rijstnoedels, rijstpapier en rijstmihoen.
Mihoen kun je gelukkig meestal ook in de gewone supermarkt vinden. Het is heel makkelijk om klaar te maken, licht verteerbaar en lekker! En omdat het van rijstemeel is gemaakt is het van nature glutenvrij.
Dit keer heb ik mihoen gemaakt met verse zalm, bimi en courgette. Bimi lijkt een beetje op broccoli, maar ik vind bimi lekkerder.
Mihoen heeft van zichzelf geen uitgesproken smaak. Ik breng het daarom meestal op smaak met sojasaus en verse kruiden, zoals gember, knoflook, koriander en rode peper.
Rijstmihoen met zalm en bimi
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 gram rijstmihoen
300 gram verse zalm
400 gram bimi
1 courgette
2 eetlepels glutenvrije sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
2 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper
verse koriander
zonnebloemolie
Was de bimi en de courgette. Snijd de courgette in plakken of blokjes. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok. Bak de bimi en de courgette ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg de blokjes zalm toe. Bak het geheel nog een paar minuten totdat de groenten beetgaar zijn. De zalm mag nog rosé zijn van binnen.
Halveer de chilipeper over de lengte en verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten. Als je van extra pittig houdt kun je deze laten zitten. Snijd de peper in smalle ringen. Hak de gember en de knoflook fijn.
Maak de dressing door de sojasaus, rijstazijn, knoflook, gember en chilipeper met elkaar te vermengen. Roer dit voorzichtig door de mihoen.
Verdeel de mihoen over de borden. Schep de groenten en zalm erbij en garneer met verse koriander.
Eet smakelijk!