Socca!

Share

Anna_glutenvrij_lactosevrijEen jaar geleden is een van mijn beste vriendinnetjes naar Nice verhuisd. Een paar jaar geleden ben ik er samen met mijn moeder naar toe gefietst. Dat was een lange maar prachtige reis en nu probeer ik er zo vaak als mogelijk naar toe te vliegen om haar op te zoeken.

Wat we altijd doen als we door het oude centrum van Nice struinen is veel campari-tonic drinken en socca eten. Socca is een traditioneel gerechtje uit Nice. Het is een enorm grote pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel. Je koopt een stuk van deze pannenkoek en eet het als snackje met een beetje versgemalen peper. Het is een van de weinige glutenvrije snackjes die je op straat kunt kopen, dus ik word altijd erg blij als ik een portie kan bestellen.

Deze week ben ik maar eens op zoek gegaan naar het recept, zodat ik het ook thuis kan maken. Omdat ik geen koekenpan heb met een doorsnede van 1 meter, heb ik kleine pannenkoekjes gemaakt. Socca is een heerlijk snackje voor bij een campari-tonic, waardoor ik weer helemaal in de sferen van het zonnige Nice kom!

Heb jij ook socca gemaakt? Maak een foto van jouw versie en post het op facebook of instragram: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)

Socca

Voor ca 12 stuks
foto 1 foto 2

Ingrediënten

300 gram kikkererwtenmeel
500 ml water
2 theelepels zout
2 theelepels komijnpoeder
olijfolie
versgemalen peper

Meng het kikkererwtenmeel met het zout en komijnpoeder in een beslagkom. Maak in het midden een kuiltje en roer er beetje bij beetje het water doorheen. Blijf goed roeren met een garde, want er ontstaan snel klontjes.

Laat het beslag minstens 2 uur rusten in de koelkast. Schuim daarna eventueel ontstaan schuim af met een schuimspaan en roer het beslag nog een keer door.

Zet de koekenpan op het vuur en laat heet worden. Vet de pan heel lichtjes in met wat olijfolie.

Schep een flinke schep beslag in de pan. Het beslag loopt minder uit dan gewoon pannenkoekenbeslag omdat het wat dikker is. Keer de socca na ongeveer 40 seconden voorzichtig om en bak de andere kant ook ongeveer 40 seconden. Schep op een bord.

Bak zo alle pannenkoekjes en breng eventueel op smaak met versgemalen peper.

Share


1 gedachte over “Socca!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen