Probeer eens hartige pannenkoeken!

Share

Al eerder schreef ik over een basisrecept voor pannenkoeken. Ik ben erg benieuwd of jullie al pannenkoeken hebben gebakken en hoe het is gelukt!

Deze week een variant op het basisrecept, namelijk hartige pannenkoekjes met Italiaanse kruiden.

Soms heb ik zin in een hartige, zoute snack. Ik heb ooit in Nice, Frankrijk, socca gegeten. Dat zijn hartige pannenkoekjes gemaakt van kikkererwtenmeel. Omdat ik geen kikkererwtenmeel in huis had, besloot ik zelf hartige pannenkoekjes te maken. Ik ben uitgegaan van het basisrecept voor pannenkoeken en heb aan het beslag zeezout en verse Italiaanse kruiden toegevoegd. Je kan verse salie, tijm, gehakte rozemarijn of een combinatie van kruiden gebruiken.

De pannenkoekjes zijn heerlijk om zo te eten! Je kan ze als snackje serveren of als voorgerechtje. Als je de pannenkoekjes belegt met wat tomaat, rauwe ham of oude kaas zijn ze ook prima geschikt als lunchgerecht.

Het leukste vind ik om een stapeltje pannenkoekjes op een groot bord te leggen en mensen er stukjes af te laten scheuren. Ik vind het namelijk heerlijk om met mijn handen te eten en het geeft een extra gezellig gevoel!

Hartige Pannenkoekjes met Italiaanse kruiden

Voor ca 16 stuks
Hartige pannenkoeken

Ingrediënten

basisrecept voor pannenkoeken
2 theelepels zeezout
1 eetlepel gehakte verse Italiaanse kruiden
(bv. salie, tijm en/of rozemarijn)

Maak het beslag voor de pannenkoeken volgens het basisrecept. Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.

Roer naar keuze de gehakte salie, tijm, rozemarijn of een combinatie, en het zeezout er doorheen en klop het beslag nog een keer door voor het bakken, want er kan wat meel naar de bodem zijn gezakt. Roer de olie of margarine er door.

Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem met een dun laagje bedekt is.

Keer de pannenkoek wanneer de bovenkant gestold is en bak de onderkant nog 1 a 2 minuten.

Serveer zo, als snackje, of beleg de pannenkoekjes met wat tomaat, oude kaas of gebakken groenten.

Als je het leuk vindt kan je een foto maken van jouw pannenkoekjes en deze posten op Facebook of instragram: #glutenvrijlactosevrij (mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen