Hartige Worteltaart

Share

Iedereen kent wel de overheerlijke zoete worteltjestaart, maar deze hartige worteltaart is ook lekker! Vaak maak ik voor een hartige taart een bodem van rijstemeel of maïsmeel. Nu vond ik ergens op internet een recept voor een bodem van geraspte aardappels. Dat heb ik natuurlijk meteen geprobeerd.

Er moet best veel geraspt worden bij dit recept, dus een keukenmachine maakt het iets makkelijker.

Het is weer eens wat anders en vegetarisch, dus zeker een aanrader!

Hartige Worteltaart

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen
Hartige WorteltaartHartige Worteltaart

Ingrediënten

taartbodem:
500 gram vastkokende aardappelen
1 biologisch ei
4 eetlepels maïsmeel of rijstemeel
zout, peper

vulling:
3 wortelen
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram walnoten
3 biologische eieren
175 gram geraspte oude of belegen kaas
2-3 eetlepels verse tijm
zout, peper

Begin met de taartbodem. Schil hiervoor de aardappels en rasp ze. Druk in een zeef zoveel mogelijk vocht uit het aardappelrasp. Meng de geraspte aardappels met het ei en het maïs- of rijstemeel. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.

Druk het aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal en bak de taartbodem ongeveer 10 minuten in de oven op 190 graden.

Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de ui glazig in een koekenpan met een beetje olie. Voeg de knoflook en de courgette toe en bak mee totdat deze beetgaar is.

Schil de wortelen en rasp ze. Vermeng de geraspte wortel met de gebakken ui, knoflook en courgette. Voeg de walnoten, de losgeklopte eieren, de geraspte kaas toe en de tijm toe. Breng op smaak met zout en peper en roer alle ingrediënten goed door elkaar.

Vul de taartbodem met het wortelmengsel. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 190 graden. De taart is gaar wanneer deze stevig aanvoelt in het midden.

 

Een fijn weekend!

Share


1 gedachte over “Hartige Worteltaart”

  • Hai!
    Wat een leuk recept! Ik geef zondag een high tea/wine for the 70e verjaardag van mijn schoonmoeder, en deze ga ik zeker maken!
    Nu lees ik dat jij hem in een ovenschaal maakt, maar op de foto lijkt het meer alsof je een springvorm hebt gebruikt? Kan dat ook?
    Groetjes, Roos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen