Hartige taart met boerenkool, spekjes en mosterd

Share

Hartige Taart met Boerenkool, Spekjes en MosterdIn de supermarkten is nu weer overal boerenkool verkrijgbaar! Boerenkool bevat veel vitamines en mineralen en is erg gezond. We kennen natuurlijk allemaal wel de stamppot boerenkool met rookworst, maar ik wilde eens een ander boerenkoolgerecht maken Deze hartige taart heeft een bodem van aardappelen en een vulling van boerenkool, spekjes en mosterd.

De bodem is heel makkelijk om te maken. Het bestaat eigenlijk alleen uit hele dunne schijfjes aardappel, die je het makkelijkst met de kaasschaaf schaaft. Het zetmeel in de aardappel komt vrij bij het snijden/schaven, en daardoor plakken de schijfjes goed aan elkaar en krijg je een mooie bodem. Het ei uit het kaas-eimengsel zorgt er ook voor dat de bodem een geheel wordt.

Hartige taart met boerenkool, spekjes en mosterd

Hoofdgerecht voor 4 personen
Hartige Taart met Boerenkool, Spekjes en Mosterd

Ingrediënten

hartige taartbodem:
ca 4 middelgrote aardappelen
zout
vulling:
300 gram gesneden boerenkool
200 gram biologische spekreepjes
1 ui
1 eetlepel grove mosterd
blaadjes van 3 takjes verse tijm
4 eieren
150 gram geraspte oude kaas
peper, zout

Hartige Taart met Boerenkool, Spekjes en MosterdBegin met de taartbodem. Schil hiervoor de aardappels en verwijder de pitten en groene plekjes. Schaaf met een kaasschaaf hele dunne plakjes van de aardappelen.

Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie. Bekleed de schaal gelijkmatig met de plakjes aardappel. Bestrooi met wat zout. Bak de aardappelbodem ca 10 minuten in de oven op 170 graden. Haal de ovenschaal uit de oven.

Snipper ondertussen de ui. Bak in de koekenpan de spekjes krokant. Voeg na 1 minuut, zodra er wat vet is vrijgekomen, de ui toe. Voeg de boerenkool toe en bak mee totdat de kool wat is geslonken. Breng op smaak met mosterd en de verse tijm.

Vul de aardappelbodem met het boerenkoolmengsel.

Klop de eieren los en meng met de geraspte oude kaas. Voeg naar smaak peper en zout toe. Giet het eimengsel over de vulling en bak de taart nog 20 minuten totdat het eimengsel gestold is en de kaas mooi goudbruin kleurt.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.