limonade met rozemarijn
Een paar weken geleden was ik jarig en daarom gaf ik een klein tuinfeestje voor enkele vrienden. Ik maakte een aantal glutenvrije taarten, en daarbij serveerde ik zelfgemaakte limonade. Ik gebruikte hiervoor vers citroensap, honing en rozemarijn. Het is een heerlijk verfrissend drankje, perfect voor een zonnige dag in de tuin! De rozemarijn geeft net een kruidig tintje aan de limonade en door meer of minder honing te gebruiken kun je zelf bepalen hoe zoet het wordt.
Serveer de limonade ijskoud met ijsblokjes, en drink ‘m door een kleurrijk rietje.
Huisgemaakte limonade met rozemarijn
Voor ca 2 liter drinken
Ingrediënten
5 citroenen
1 biologische citroen
6 eetlepels honing
4 takjes rozemarijn
2 liter (prik)water
Was de biologische citroen en rasp de schil. Pers alle citroenen uit.
Vermeng in een pannetje het citroensap met de honing. Voeg de citroenschil en de takjes rozemarijn toe en breng voorzichtig aan de kook. Laat het mengsel een paar minuten zachtjes koken zodat de smaken goed vrijkomen.
Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Leng het citroenmengsel aan met 2 liter (prik)water. Serveer ijskoud in mooie glaasjes met ijsblokjes.