Glutenvrije noedels met Quorn, Broccoli en Currypasta
Ik dacht altijd dat veel vleesvervangende producten gluten bevatten, zoals de producten van de vegetarische slager, falaffelballetjes en groentenburgers. Laatst kwam ik er achter dat Quorn gluten- en lactosevrij is, dus ik ben het meteen gaan gebruiken in een gerecht!
Ik maakte een soort curry, op basis van Thaise groene currypasta en kokosmelk, met broccoli, champignons en dus Quorn. In plaats van rijst, maakte ik daar eens glutenvrije noedels bij. Het is een lekker vegetarisch gerecht, waarin de Quorn een heerlijk vervanger is voor kip.
Noedels met Quorn, Broccoli en Champignons
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
350 gram Quorn
400 gram broccoli
250 gram champignons
2 eetlepels glutenvrije Thaise currypasta
400 ml kokosmelk
250 gram glutenvrije noedels
zonnebloemolie
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Was de broccoli en snijd in stukjes. Snijd de champignons in kwarten.
Bak in een hapjespan of wok de Quorn samen met de champignons en de broccoli in wat zonnebloemolie licht aan.
Voeg de Thaise currypasta toe en bak kort mee zodat de geuren en smaken vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de broccoli beetgaar is.
Verdeel de noedels over de borden en schep de saus er naast.
Dit gerecht heeft een korte bereidingstijd, wat ook wel eens van belang kan zijn. Onze tafelgenoten gaven het een score van 8 op 10. De kokossmaak was sterk aanwezig. Misschien had er meer currypasta bij gemogen, maar dat is persoonlijke smaak natuurlijk
Wat leuk dat jullie de gerechten cijfers geven. Ik ben blij met de 8, bedankt 🙂
Hadden jullie zelf de currypasta gemaakt, of een kant en klare currypasta gebruikt? Ik vind zelf altijd de zelfgemaakte versie een stuk rijker aan smaak, waardoor ik er iets minder van bijvoeg