Aardappel- en Pastinaakfrieten

Share

Ik ben gek op pastinaak. Het is een zogenaamde ‘oude groente’, maar gelukkig weer steeds vaker verkrijgbaar in de supermarkt en op de markt. Pastinaak is een beetje zacht en zoet van smaak en ik vind het heel goed passen bij de herfst. Het is heerlijk als bijgerechtje, bijvoorbeeld als ovenfrieten. Ik maakte dit simpele bijgerechtje van aardappel- en pastinaakfrieten met verse oregano en hele knoflooktenen. De oregano komt bij mij vers uit de tuin! De hele knoflooktenen worden in de oven heerlijk zacht en zoet. Je kan deze frieten eten bij een lichte salade, verse groenten of bijvoorbeeld bij de hamburgers die ik laatst maakte.

Aardappeltjes en pastinaakfrieten met oregano

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram pastinaak
400 gram aardappels
4 teentjes knoflook
handje verse oregano
peper, zeezout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pastinaak, schil en snijd er frieten van. Was ook de aardappelen, schil eventueel en snijd ook hier frieten van. Hak de oregano grof.

Schep de aardappel- en pastinaakfrieten in een ingevette ovenschaal. Verdeel de oregano er over en voeg de knoflooktenen in z’n geheel toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Verdeel er nog een scheutje olijfolie over en vermeng alles goed met elkaar.

Bak de frieten in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en knapperig. Haal de ovenschaal uit de oven. Verwijder voorzichtig de schilletjes van de knoflooktenen en verdeel de zachte knoflook over de frieten. Serveer eventueel met een beetje (gluten- en lactosevrije) mayonaise.

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen