Mijn kerstdiner

Share

Het is bijna kerst! Ieder jaar stel ik een kerstmenu samen van heerlijke gluten- en lactosevrije gerechten zodat iedereen samen kan genieten van een heerlijk kerstdiner.

Dit jaar heb ik als thema ‘fruit’. Ik heb een selectie gemaakt van een aantal recepten met fruit die ik eerder heb gepost. Ik probeer het gebruik van vlees tijdens kerst meestal iets te beperken. Daarom heb ik in dit menu als voorgerechten gekozen voor een vegetarische soep en een salade met quorn.

Het hoofdgerecht is een nieuw recept en bevat wel vlees: een heerlijke kiprollade met kersen en chocolade. Kies voor de kiprollade bij voorkeur voor scharrelkip of biologische kip. Rollade kan je kant-en-klaar kopen, maar het is veel leuker om het zelf te maken. Om de rollade te rollen heb je bindtouw nodig (gewoon te koop in de meeste supermarkten) en gebruik je bakpapier als hulpmiddel. De vulling van kersen en chocolade is heerlijk en maakt de rollade heel ‘kerstig’. Door de vulling zelf te maken kan je bovendien goed controleren dat deze gluten- en lactosevrij is!

Ik ben erg benieuwd naar jouw kerstdiner! Post een foto van jouw heerlijke creaties op mijn facebookpagina of op instagram #glutenvrijlactosevrij (@anna_glutenvrij_lactosevrij).

Hele fijne kerstdagen!!

Kerst 2018

Klik op het plaatje om het recept te openen:


Share


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen