Thaise Groene Curry met Kip
Afgelopen vrijdag gaf ik jullie het authentieke recept voor Thaise groene currypasta. Vandaag een recept voor het gerecht dat je met de currypasta kan maken. Heb je geen zin of tijd om zelf de currypasta te maken, dan kun je natuurlijk ook gluten- en lactosevrije currypasta uit de supermarkt gebruiken. Zelfgemaakte currypasta is wel echt heel veel lekkerder!
Voor dit recept heb je een aantal ingrediënten nodig die je het makkelijkst zult vinden bij de toko, zoals limoenblad, tamarindepasta en palmsuiker. Eventueel kun je, als je het nergens kunt kopen, de tamarindepasta weglaten en de palmsuiker vervangen door gewone suiker.
Limoenblad geeft echt de karakteristieke geur en smaak aan dit gerecht, dus dit heb je wel nodig. De limoenblaadjes zijn ook ingevroren verkrijgbaar.
Ik ben zelf vele jaren geleden op reis geweest naar Thailand. Nog steeds brengen de geuren van traditioneel Thais eten alle mooie herinneringen aan die fantastische tijd naar boven!
Op mijn site staat zowel het basisrecept voor de curry als een paar andere lekkere Groene Curry gerechten
– Thaise Groene Currypasta
– Groene Curry met Vis en Garnalen
– Glutenvrije noedels met Quorn, Broccoli en Currypasta
– Pompoencurry met Linzen
Thaise Groene Curry met Kip
Ingrediënten
300 gram jasmijnrijst
300 gram biologische kippendijtjes
2 grote aubergines
2 grote courgettes
400 ml kokosmelk
1 cm gemberwortel
3 blaadjes limoenblad
8 basilicum bladeren
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels Thaise groene currypasta
2 eetlepels Thaise vissaus
1 eetlepel tamarindepasta
1/2 theelepel palmsuiker
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kippendijtjes, aubergine en courgette in blokjes en rasp de gemberwortel of hak in kleine stukjes.
Verhit de arachideolie in een grote wok en voeg de currypasta toe. Bak de pasta op laag vuur totdat de geur goed is vrijgekomen.
Voeg de kippendijtjes toe en bak deze totdat ze bijna gaar zijn. Voeg de aubergine, courgette en de gemberwortel toe en bak het geheel ongeveer 2 minuten.
Schenk de kokosmelk erbij. Vouw de limoenblaadjes dubbel en verwijder de nerf die door het midden loopt. Voeg de blaadjes, tamarindepasta, vissaus en de palmsuiker toe en laat dit geheel onder constant roeren ongeveer 8 minuten koken.
Verwijder de limoenblaadjes voordat je het serveert. Garneer de Thaise groene curry met basilicumblaadjes.