Hartige taart met zalm en courgette

Share

Zoals jullie inmiddels weten houd ik erg van hartige taarten. Eerder schreef ik al dat ik vroeger gewoon bladerdeeg gebruikte, maar dat ik tegenwoordig een recept heb om zelf de bodem van een hartige taart te maken. Het basisrecept voor de hartige taartbodem vind je ook terug op mijn website bij de recepten.  Om ervoor te zorgen dat de taart ook lactosevrij is, kan je oude kaas gebruiken. Oude kaas is namelijk in principe lactosevrij. Toch wilde ik graag proberen of ik een hartige taart kon maken zonder kaas.

Voor deze taart heb ik zalm, gele courgette en doperwtjes gebruikt. Ik vind dat de gele courgette mooi kleurt bij het roze van de zalm en het groen van de erwtjes. Bovendien is gele courgette vaak wat steviger dan groene courgette, waardoor de textuur beter behouden blijft. Als je geen gele courgette kunt vinden, kun je natuurlijk gerust een groene gebruiken.

De eerste keer dat ik deze taart maakte zonder kaas merkte ik dat het eimengsel moeilijk stolde. Daarom heb ik in deze versie 2 eetlepels aardappelmeel toegevoegd aan de geklutste eieren. Hierdoor bindt het beter en is het resultaat een heerlijke hartige taart, zonder kaas!

Hartige taart, zalm en courgette

Hoofdgerecht voor 4 personen
Hartige taart met Zalm en Courgette 1

Ingrediënten

Basisrecept voor hartige taartbodem
vulling:
– 1 grote gele of groene courgette
– 200 gram doperwtjes
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 300 gram verse of gerookte zalm
– 3 eieren
– 2 eetlepels aardappelmeel
– peper, zout

Maak de hartige taartbodem volgens het basisrecept.

Snipper ondertussen de ui, snijd de courgette in dunne plakjes en hak de knoflook. Snijd de zalm in blokjes of kleine snippers.

Fruit de ui met de courgette op matig vuur in wat olijfolie totdat de groente begint te kleuren. Voeg dan pas de knoflook toe.

Vul de taartbodem met de gebakken groenten, de zalm en de doperwtjes.

Klop de eieren los met het aardappelmeel en meng tot een glad papje. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling en bak de taart nog 30 minuten totdat het ei gestold is.

Ik ben erg benieuwd naar jouw versie van dit recept! Post een foto van jouw hartige taart op instagram: #glutenvrijlactosevrij
(mijn instagram is anna_glutenvrij_lactosevrij)

Share


1 gedachte over “Hartige taart met zalm en courgette”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen