Meer dan 150 likes! Daarom: Zomerse vruchtentaartjes

Share
Sinds gisteren heb ik meer dan 150 likes op mijn facebookpagina! Dank je wel allemaal dat jullie glutenvrij & lactosevrij leuk vinden. Om dit te vieren, en ook om te vieren dat de zon schijnt J, heb ik deze heerlijke zomerse vruchtentaartjes gemaakt!

’s Zomers pluk ik altijd verse bramen en frambozen in de tuin van mijn ouders. Helaas moet dat nog even wachten, daarom heb ik nu voor de taartjes rood fruit uit de diepvries gebruikt.Het fruit combineert heerlijk met de zoete vanille bakkersroom. Voor bakkersroom is normaalgesproken melk nodig, maar door de melk te vervangen door kokosmelk kun je het lactosevrij maken. Bovendien geeft de kokos een heerlijke smaak aan de room.

Met deze vruchtentaartjes haal je het hele jaar door de zomer in huis! En ze zijn zo vrolijk, dat ze ideaal zijn om mee te vieren dat steeds meer mensen mijn pagina leuk vinden.

Zomerse vruchtentaartjes

Voor ca. 15 taartjes

Vruchtentaartje 1

Ingrediënten

taartdeeg
– 60 gram rijstemeel
– 60 gram fijn maïsmeel
– 60 gram aardappelmeel­
– 2 theelepels xanthaangom
– 120 gram lactosevrije margarine
– 40 gram suiker
– 1 biologisch ei, losgeklopt met 2 eetlepels water
bakkersroom
– 400 ml kokosmelk (vol)
– 4 eidooiers
– 2 eetlepels rijstemeel
– 100 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
400 gram vers of ingevroren fruit

 

Vermeng voor het taartdeeg goed de meelsoorten en xanthaangom met elkaar in de mengvorm. Roer de boter erdoorheen en voeg vervolgens de suiker toe. Voeg voorzichtig een klein beetje van het eimengsel toe, net genoeg totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Verdeel het deeg in 15 gelijke porties en bekleed hiermee  zo dun mogelijk de cakevormpjes. Bak de taartbodempjes 15 minuten blind in de oven op 170 graden. Bak vervolgens nog 5-10 minuten zodat de bodems krokant worden.

Roer voor de bakkersroom de suiker en vanillesuiker door de eidooiers. Verwarm in een steelpannetje de kokosmelk totdat deze net kookt. Giet de warme kokosmelk scheutje voor scheutje bij de eidooiers en blijf goed roeren.

Giet het geheel terug in het pannetje en breng opnieuw aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken totdat de room dikker wordt en de gewenste substantie heeft.

Verdeel de room over de bodempjes. Garneer met het fruit.

Wil je mij helpen aan meer likes? Deel dan de recepten die je leuk vindt op jouw pagina!

Share


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen