Mihoensalade met spinazie en kalkoenreepjes
Een heerlijk licht en gezond gerecht is deze mihoensalade met verse spinazie en kalkoenreepjes. De dressing wordt gemaakt van zoete chilisaus, sojasaus, limoensap en knoflook.
Chilisaus is voor zover ik weet bijna altijd gluten- en lactosevrij, maar kijk voor de zekerheid altijd even op het etiket. Sojasaus is normaal gesproken niet glutenvrij. Hiervoor moet je speciaal de glutenvrije variant kopen, welke tegenwoordig meestal gelukkig gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is. Bij mijn supermarkt staat deze in het schap bij de andere flesjes sojasaus.
Maak de salade voor de lunch, of eet als lichte avondmaaltijd.
Mihoensalade, spinazie en kalkoenreepjes
Lunch- of licht hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
250 gram rijstmihoen
2 eetlepels zonnebloemolie
500 gram (biologische) kalkoenfilet
1 komkommer
300 gram verse spinazie
versgemalen peper
4 eetlepels gluten- en lactosevrije zoete chilisaus
4 eetlepels glutenvrije sojasaus
3 limoenen, geperst
1 teentje knoflook
Breek de mihoen doormidden en bereid volgens de instructies op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel na onder koud stromend water. Laat de mihoen goed uitlekken.
Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de reepjes kalkoen in ongeveer 5-6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
Maak de dressing door de chilisaus, sojasaus en het limoensap met elkaar te vermengen. Pers de knoflook en meng door de dressing.
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in lange, dunne linten.
Schep in een grote schaal de mihoen, de spinazie en de komkommer om samen met de dressing. Verdeel de reepjes kalkoen er over.