Glutenvrije noedels met Quorn, Broccoli en Currypasta

Share

Ik dacht altijd dat veel vleesvervangende producten gluten bevatten, zoals de producten van de vegetarische slager, falaffelballetjes en groentenburgers. Laatst kwam ik er achter dat Quorn gluten- en lactosevrij is, dus ik ben het meteen gaan gebruiken in een gerecht!

Ik maakte een soort curry, op basis van Thaise groene currypasta en kokosmelk, met broccoli, champignons en dus Quorn. In plaats van rijst, maakte ik daar eens glutenvrije noedels bij. Het is een lekker vegetarisch gerecht, waarin de Quorn een heerlijk vervanger is voor kip.

Noedels met Quorn, Broccoli en Champignons

Hoofdgerecht voor 4 personen
noedels met quorn, broccoli en currypasta

Ingrediënten

noedels met quorn, broccoli en currypasta2350 gram Quorn
400 gram broccoli
250 gram champignons
2 eetlepels glutenvrije Thaise currypasta
400 ml kokosmelk
250 gram glutenvrije noedels
zonnebloemolie

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.

Was de broccoli en snijd in stukjes. Snijd de champignons in kwarten.

Bak in een hapjespan of wok de Quorn samen met de champignons en de broccoli in wat zonnebloemolie licht aan.

Voeg de Thaise currypasta toe en bak kort mee zodat de geuren en smaken vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de broccoli beetgaar is.

Verdeel de noedels over de borden en schep de saus er naast.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>