Hartige taart met Biet, Pijnboompitten, Spinazie

Share

hartige-taart-met-biet-pijnboompitten-en-spinazieAlweer een heerlijk recept voor een hartige taart! Deze taart is met biet, spinazie en pijnboompitten. Het smaakt een beetje zoetig door de bietjes en de geroosterde pijnboompitjes. Je kan in plaats van pijnboompitten ook gehakte noten gebruiken, bijvoorbeeld walnoten of cashewnoten. Dat geeft de taart net weer een andere smaak.

Het is een heerlijke verwarmende taart voor de koude dagen. En door de rode bietjes en groene spinazie ziet ‘ie er ook prachtig gekleurd uit!

Hartige taart Biet, Pijnboompitten, Spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen
hartige-taart-met-biet-pijnboompitten-en-spinazie-2

Ingrediënten

basisrecept voor hartige taartbodem:
– 110 gram maïsmeel of rijstemeel
– 50 gram lactosevrije margarine
– 1 klein biologisch ei
– 1/2 eetlepel water
– snufje zout

vulling:
– 500 gram voorgekookte bieten
– 200 gram verse spinazie
– 65-100 gram pijnboompitten of gehakte noten
– 2-4 theelepels Italiaanse kruiden
– 3 eieren
– 150 gram geraspte oude kaas
– peper, zout
– zonnebloemolie

Maak eerst de hartige taartbodem. Vermeng hiervoor het maïsmeel of rijstemeel met de margarine, het ei en wat zout. Kneed tot een deegbal. Voeg eventueel voorzichtig een klein beetje water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.

Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie. Bekleed de schaal zo dun mogelijk met het deeg. Bak de taartbodem 15-20 minuten in de oven op 170 graden. Haal de ovenschaal uit de oven.

Snijd ondertussen de bieten in kleine blokjes. Snij ook 5-6 mooie plakken voor de garnering op de taart.

Bak de spinazie in de koekenpan in wat zonnebloemolie beetgaar. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Rooster de pijnboompitten of gehakte noten in een droge koekenpan goudbruin. Pas op dat de pitten of noten niet verbranden!

Vul de taartbodem met de spinazie, de blokjes biet en de geroosterde pijnboompitten of noten.

Klop de eieren los en meng met de geraspte oude kaas. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Giet het eimengsel over de vulling. Leg de plakken biet er bovenop.

Bak de taart nog 20-30 minuten totdat het eimengsel gestold is en de kaas mooi goudbruin kleurt.

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul hier de verificatie code in, om spam te voorkomen

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief
Anna's top 7 - Zoetigheden voorkant en ontvang direct een e-boekje met mijn 7 favoriete zoete recepten!  
Ik gebruik uw gegevens om eens per week een mail te sturen met een recept, tips of ervaringen. Uw gegevens zullen niet doorgegeven of doorverkocht worden aan derden en u kunt uzelf gemakkelijk uitschrijven door de unsubscibe knop onderaan de mail te gebruiken.